concert
Music Meeting @ LUX | Julian Lage Trio ft. Dave King & George Roeder 2

Wo 30 mrt '22

Music Meeting @ LUX | Julian Lage Trio ft. Dave King & George Roeder

Music Meeting presenteert: Julian Lage Trio ft. Dave King & George Roeder. De virtuositeit van gitarist Julian Lage geeft hem de gelegenheid zo vrij mogelijk te zijn. In zijn trio met bassist Jorge Roeder en drummer Dave King bereikt het samenspel ongekende hoogten.

Wonder van een gitaartrio met zeer avontuurlijke muziek die toch ook heel toegankelijk blijft

Al vanaf zijn eerste platen verbluft de Amerikaanse gitarist Julian Lage met zijn fenomenale techniek. Ogenschijnlijk zonder enige moeite speelt Lage de meest ingewikkelde loopjes, schakelt in een handomdraai van het ene hondsmoeilijke ritme over op het andere en vindt in het voorbijgaan ook nog eens de geraffineerde harmonische variaties. Je zou denken dat Lage op de gitaar niets meer te leren heeft, maar zelf ziet hij zich nog altijd als een student. Zowel in zijn spel als in zijn muziek blijven kennis in combinatie met nieuwsgierigheid de belangrijkste pijlers.

Lage’s virtuositeit verschaft hem uiteindelijk de gelegenheid om zo vrij mogelijk te zijn, om wat hem ter plekke invalt ook meteen te kunnen spelen, om halverwege een nummer plotseling een heel andere kant op te gaan. Opmerkelijk is zijn gevoel voor balans; aan een gevoelige of zelfs zoete passage voegt hij graag een rauw randje toe en op de momenten dat hij helemaal loos gaat, blijft hij toch altijd de melodische lijn in de gaten houden. Lage’s muziek is zeer avontuurlijk, maar nooit ontoegankelijk. Die muziek brengt hij beslist niet alleen tot stand.

Bezetting

Julian Lage | Gitaar
Jorge Roeder | Contrabas
Dave King | Drums