overig
Muzikantencafé | Songwriting 2

Wo 13 okt '21

Muzikantencafé | Songwriting

Muzikantencafé is dé avond voor Nijmeegse artiesten en professionals in spé om kennis op te doen en te delen. Bij elke editie nodigt Schuum een andere expert uit die je alles kan vertellen over een specifiek aspect van de muziekscene. Elke editie staat in het teken van een ander thema, dit keer:

‘Muzikantencafé: songwriting’

Deze keer delen ze praktische tips over songwriting. Want: Hoe creër je een flow? Hoe bewaak je het proces als je een nummer schrijft met de hele band? Of hoe schrijf je een nummer als je geen inspiratie hebt maar wel een deadline? Meerdere wegen leiden naar Rome en daarom hebben ze verschillende professionals uitgenodigd om jullie vragen te beantwoorden. Vanuit het perspectief van een componist (Rinus Aarts / Speakerfood), een band die samen schrijft (Black Bottle Riot) en een songwriter (tba) belichten ze de verschillende benaderingen binnen songwriting.

De formule van het muzikantencafé staat vast: laagdrempelig in contact komen met professionals om jouw act verder te helpen. Dit keer splitsen ze weer op in kleinere groepjes en kan er gericht vragen gesteld worden aan de gasten. In totaal neem je dus deel aan sessies van 3 x 20 minuten.

Het is belangrijk dat je jezelf van te voren (gratis) inschrijft, dat kan via de ticketlink