concert
Otis x Brebl | Fuensanta ft. Louis Cole 1

Vr 15 jul '22

Otis x Brebl | Fuensanta & Louis Cole

De zangeres, bassist en componist Fuensanta Méndez is geboren en getogen in het waterbos van Veracruz (Mexico) in een artistieke familie. Ze groeide op omringd door traditionele Latijns-Amerikaanse en hedendaagse Europese muziek, dans, theater en boeken. Op haar dertiende besloot ze zangeres te worden en begon ze jazz te studeren en uit te voeren, op haar vijftiende begon ze poëzie te schrijven.

Méndez verhuisde naar Nederland om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze in 2019 summa cum laude afstudeerde. Ze debuteerde haar composities tijdens het Prinses Christina Jazz Concours in 2016, met een 1e plaats, de persprijs en een uitnodiging om met haar kwintet op te treden bij North Sea Jazz, waar ze ook dit jaar weer te vinden is.

De afgelopen jaren trad ze op in Europa en Mexico, als soloartiest, bandleider en sidewoman in verschillende formaties met betrekking tot geïmproviseerde muziek. Ze ontving de Jóvenes Creadores 2019 van FONCA, een nationale prijs voor jonge componisten in Mexico.

Special voor deze avond vormt zij een duo met de uit Los Angeles afkomstige drummer en multi-instrumentalist Louis Cole. Hij heeft als missie middels muziek diepere gevoelens te vertolken, het best gekend om zijn groep ‘Knower’ en zijn solo projecten. Zijn muziek kenmerkt zich als een blend van jazz, fusion, funk, EDM, Drum & Bass, klassiek en pop.

Bezetting:

Louis Cole – vocals, drums, keys
Fuensanta – vocals, double bass