concert
Otis x Brebl | Joost Oomen & Kruidkoek 2

Do 28 apr '22

Otis x Brebl | Joost Oomen & Kruidkoek

Vanavond een dubbel belegde plak Kruidkoek en Joost Oomen. Met twee producties van Explore the North ga je mee Vruchtjes Eten in een muzikale en literaire voorstelling over vrolijkheid. Én naar de ruimte, waar de mens niet aanwezig is, in Tuut Tuut Kwantumschuim. Een avond waarna je alleen maar in een zwart gat kunt belanden…

In een tijd waar het aanpraten van angst en woede het enige gereedschap van politici lijkt, is het zaak om het aanpraten van het tegenovergestelde, vrolijkheid en gelukzaligheid, zeer gedegen te onderzoeken. Precies dat doen schrijver, dichter en performer Joost Oomen en de garagejazzband Kruidkoek met de muzikale en literaire voorstelling Vruchtjes Eten. Zonder verhaallijn, zonder moraal, maar met kleuren en vruchten in een hecht en gelijkwaardig huwelijk van muziek en poëzie.

Tuut Tuut Kwantumschuim is een voorstelling over de ruimte. Of preciezer, een voorstelling over de ruimte waar de mens niet aanwezig is. Over ongeveer 5 miljard jaar is het waterstof in de kern van de zon op en als gevolg daarvan zal de zon zover opzwellen dat de aarde verzwolgen wordt. Als mens hebben we de keuze om samen met de aarde ten onder gaan of om voor dit moment ons zonnestelsel te verlaten. Zeker is in ieder geval dat de mens zich over 5 miljard jaar niet meer hier bevindt.

Fotografie: Xanne Vera