concert
Otis x Brebl | OAK 2

Do 14 jul '22

Otis x Brebl | OAK

Diepe wortels, een krachtige stam en een kruin die hemelwaarts kruipt. Iedere boom begint eenvoudig. Een zaadje of stek is genoeg. Maar tijd en ruimte laten bomen uitgroeien tot machtige woudreuzen. In muziek is het niet anders. In eenvoud en geduld toont zich de meester.

Met zijn ensemble OAK dringt de Nederlandse jazzpianist en componist Sjoerd van Eijck door tot de kern van zijn muziek. Als een eik die eenmaal volwassen met zijn takken weelderig de ruimte aftast en de lucht intenser kleurt.

“ Het verhaal Aurora, ‘het morgenrood’, staat symbool voor de inspiratie waar ik mezelf de afgelopen jaren mee heb gevoed. Deze inspiratie putte ik uit Scandinavische volksmuziek, melodische jazz, klassieke muziek en vrije improvisatie. Als muzikant blijf ik mezelf voeden met nieuwe inspiratie en door de jaren heen wordt mijn verhaal rijker en rijker. Maar het verhaal is nooit af en altijd in beweging. Dit album is dan ook slechts het begin van mijn verhaal.”

Sjoerd’s debuutalbum “Aurora” is gereleased eind 2021. Een van zijn andere ensembles Mudita, won een Edison voor hun debuutalbum “Listen To The Sound Of The
Forest” (2019).

Bezetting:

Koen Smits – Trompet
Alessandro Fongaro – Contrabas
Sjoerd van Eijck – Piano
Willem Romers – Drums