festival
Otis x Brebl // Richie Reichgelt Quartet x Benjamin Herman 1

Za 18 jul '20

Otis x Brebl // Richie Reichgelt Quartet x Suzan Veneman

Tijdens de JazzRepublic Sessions bij Otis Park verwelkomt de Nijmeegse gitarist Richie Reichgelt dagelijks bijzondere gasten om het podium mee te delen. Richie Reichgelt is door de jaren heen geïnspireerd geraakt door zijn ervaringen met verschillende stijlen uit verschillende projecten en culturen. Speciaal voor Otis x Brebl komt Richie met zijn ‘Richie Reichgelt Quintet’, geheel in stijl vult hij zijn quartet waar je je vingers al bij aflikt nog aan tot een quintet met een Special Guest, Suzan Veneman.

Suzan Veneman laat als aanstormend talent op trompet in de jazz scene steeds meer van zich zien. Na haar studie in de VS is zij terug op Nederlandse bodem, waar zij haar melodieuze spel en warme klanken bij het publiek ten gehore laat brengen. In onder andere het ‘Millennium Jazz Orchestra’ van Joan Reinders en het ‘New Jazz Orchestra’ onder leiding van Henk Meutgeert, waar zij regelmatig te zien is, weet zij haar
kwaliteiten als soliste met veel smaak in te vullen. Veneman heeft in haar prille carrière onder andere indruk achter gelaten bij het Prinses Christina Concours in 2010 als 2e prijswinnaar, en werd in 2013 uitgenodigd voor het exclusieve Jazz Rising Stars Program in Ravinia (Illinois, V.S.), waar zij lessen volgde bij Curtis Fuller en David Baker.

Richie Reichgelt: Gitaar
Thomas Pol: Contrabas
Yoran Vroom: Drums
Timothy Banchet: Piano
Suzan Veneman: Trompet

NB In eerdere berichtgeving zou Benjamin Herman als special Guest aanwezig zijn, helaas heeft hij wegens agenda redenen moeten annuleren.