concert
Teun Creemers MakersUpdate #2 2

Wo 27 jul '22

Otis x Brebl Sessions: Teun Creemers

Voor Otis x Brebl 2022 vroegen we drie regionale jazz toptalenten om speciale formaties samen te stellen voor één avond. Elke woensdag van Otis x Brebl zie je zo een unieke set onder wisselende leiding van Daniel van der Duim, Wietse Voermans en Teun Creemers.

Bezetting:

Gitaar, FX: Bram Stadhouders
Percussie: Sjahin During
Basgitaar: Teun Creemers

Teun Creemers (1991, Nijmegen) is een basgitarist afkomstig uit Nijmegen en woonachtig in Arnhem waar hij studeerde aan het ArtEZ conservatorium. Hij leunt niet te veel naar één muziekstijl, maar meerdere zoals jazz, impro, wereld, funk, blues en pop.

Naast het maken en schrijven van muziek heeft Creemers ook veel ervaring opgedaan in het leiden en managen van diverse bands. Hij is de initiatiefnemer geweest van “De Raad van Toezicht”, “Life of Matheo” en “SPUNK!” en fungeert als de belangrijkste componist voor al deze bands. Composities van Creemers kunnen variëren van kleine ontroerende trio-composities met ruimte voor improvisatie tot dreunende doordachte grote ensemble-arrangementen.

In 2021-2022 werkte Teun Creemers vanuit Stichting Otis Talent aan nieuwe composities om aansluitend zijn album ‘Naamu‘ op te nemen. Hierin evalueert hij de positie van zijn instrument, de basgitaar, binnen de composities en geeft het een leidende positie. Deze composities als wel de (her)verkenning van de basgitaar zullen sterk beïnvloed zijn door zijn ervaring met Afrikaanse muziek.