festival
Otis x Brebl | Yiannis Karygiannis Trio 2

Zo 11 jul '21

Otis x Brebl | Yiannis Karygiannis Trio

Pianist en componist Yiannis Karygiannis groeide op in Khalkis, Griekenland. Momenteel gebaseerd in Rotterdam, waar hij zijn achtergrond van klassiek, rock en jazz samenbrengt met zijn mediterrane wortels, zoekt hij naar unieke manieren om zijn invloeden te intergraderen, om een rijk gelaagd en verhalend hedendaags werk. Melodisch lyrisch, gevoelig en polyritmisch, explosief en gedurfd, zijn woorden om Karygiannis’ muzikale temperament.

Met zijn debuutalbum “Retrospection” en nieuwe ongepubliceerde composities Karygiannis’ eigen cultuur en invloeden versmelten met klassieke, jazz- en folkloristische thema’s; metaal en progressieve rotselementen zijn geweven in met polyritmes en metrische modulaties.

Elk zorgvuldig gekozen onderdeel creëert een persoonlijke collage; een soort reizigersaccount door intieme ervaring en eerlijke emotie. Karygiannis heeft zorgvuldig gelaagde landschappen van geluid en ritme gecreëerd geleverd met de flair van een verhalenverteller en het hart van een filosoof.

Het resultaat is rijkelijk gevoelig en technisch verwezenlijkt; elk stuk op “Retrospection” verkent verschillende innerlijke ritmes van de menselijke psyche, waardoor een meeslepend verhaal ontstaat dat herkenbare uitdagingen, beproevingen en triomfen.

Het trio bestaat uit Alessio Bruno (IT) op contrabas en Richie Struck (DE) op drums. als
ervaren muzikanten die actief spelen in Europa en Azië, brengen ze hun passies voor divers en uitdagend repertoire en genres voor het trio.

“Fijnzinnige jazz, gebaseerd op persoonlijke thema’s, subliem gebracht met complexe ritmiek, sprankelend pianospel en een sterke emotionele lading.” – Opduvel

Website

Otis x Brebl vindt plaats in een 1,5 meter zaalopstelling, testen voor toegang is dus niet nodig. Als je klachten hebt blijf je natuurlijk thuis, en die knuffel houd je van ons tegoed bij Otis Park 2022.

Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteren samen Otis x Brebl als alternatief voor Otis Park 2021. Dit indoor-festival vindt niet alleen plaats tijdens de oorspronkelijke periode van het Otis Park festival, maar de gehele maand juli. Met alleen de maandag als rustdag geniet je deze maand van 27 avonden live jazz, funk en soul. Otis x Brebl wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland, VSB Fonds en Jazzstad Nijmegen.