concert
Philipp Rüttgers Solo ft. Sara Bax 2

Do 13 apr '23

Philipp Rüttgers Solo ft. Sara Bax

Op zoek met een combinatie van akoestische en elektronische klankwerelden vertelt Philipp Rüttgers verhalen door middel van langzaam veranderende vormen in de improvisatie. Met piano en elektrische keyboards zoekt Philipp naar vervolg van kleine ideeën in een minimale setting. Elk geluid brengt een emotie over in het verhaal die langzaam verandert in het moment.

Voor Philipp betekent musiceren een 100% focus en concentratie in de huidige tijd verwijzend naar wat eerder is gespeeld, maar ook om vorm te geven aan de nabije toekomst. Muziek maken is voor hem als een meditatieproces van eindeloze herhalingen en het combineren van fysieke en mentale bewustzijn verbinden met de innerlijke waarden van schoonheid.

“Music is a safe heaven where you experience and form your artistic vision of self perfection, knowing there is no perfection since time is always changing your perception.”

De eerste set is een soloset, voor de tweede set heeft hij Sara Bax uitgenodigd.

Sara Bax is een Nederlands vocaliste en componiste wiens muziek vooral beschreven wordt als filmische jazz. Door haar verhalende manier van musiceren inspireert ze om te reflecteren en werkelijk op zoek te gaan naar de connectie met jezelf, anderen en de wereld. Haar intieme en natuurlijke manier van zingen zorgt ervoor dat de luisteraar zich deel van de ervaring voelt. Sara speelde op North Sea Jazz als trompettiste bij het ArtEZ Big Collective en heeft recent een band opgericht met bekende musici Jeroen van Vliet (Boy Edgar Prize), Angelo Verploegen, Annie Tangberg (Metropole Orkest) en Maximilian Hering.