concert
Pierre Courbois Solo | Interview door Mijke van Wijk 2

Zo 12 nov '23

Pierre Courbois Solo | Interview door Mijke van Wijk

Drieluik Pierre Courbois #1

Op 23 april 2025, op de dag dat hij 85 wordt neemt Pierre Courbois afscheid van de podia, maar voor het zover is gaat hij nog op een afscheidstournee langs de Nederlandse podia met zijn Pierre Courbois 3GEN3. Een goede reden om deze in Nijmegen geboren drummer in het zonnetje te zetten. Brebl presenteert een drieluik rondom jazzlegende Pierre Courbois.

De internationaal vermaarde Nederlandse drummer Pierre Courbois houdt zich al van jongs af aan bezig met nieuwe ontwikkelingen in de jazz. Hij nam lessen bij Kenny Clarke in Parijs. Hij stond aan de basis van free jazz en fusion in Europa en zijn drumbreaks op vinyl worden nog regelmatig gebruikt door dj’s. Hij werkte samen met tal van legendes onder wie Eric Dolphy, Ben Webster, Jean – Luc Ponty en Willem Breuker. In 2021 formeerde Courbois zijn nieuwste trio genaamd 3GEN3. Dit trio omvat drie generaties. Naast Pierre Courbois (1940) bestaat het trio uit de ervaren bassist Wiro Mahieu (1964) en het jonge saxofoontalent Jesse Schilderink (1995.

Gedurende drie middagen zal er een beeld worden geschetst van zijn indrukwekkende carrière. Drie unieke middagen vol van anekdotes, beeldmateriaal en vanzelfsprekend muziek.

Zondag 12 november: Pierre Courbois Solo met “college tour” interview door Mijke van Wijk
Zondag 17 december: Waterland Trio
Zondag 11 februari: Pierre Courbois 3GEN3