concert
Podium JIN Sessies: Doppler Trio 2

Wo 26 feb '20

Podium JIN Sessies: Doppler Trio

Podium JIN Sessies: een serie waarbinnen jonge musici de kans krijgen ideeën te ontwikkelen. De sessies zijn in 2019 begonnen met De Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht kreeg de kans om te repeteren en nieuw werk te presenteren in een informele setting. Inmiddels is De Raad van Toezicht doorgegroeid naar de top van de Nederlandse Jazz.

Podium JIN Sessies: repetitie, ontwikkeling, concert, workshop en vraaggesprek alles in een.

JIN Sessies, een serie waarin ontwikkeling en in ontmoetingen centraal staan. Keuze voor 2020 is gevallen op Daniel van der Duim. Een jonge Nijmeegse pianist die hoge ogen gooit met zijn Doppler Trio.

Het Doppler Trio is een Duits/Nederlandse samenwerking met een verfrissende blik op de huidige geïmproviseerde muziek. Hoewel hun bezetting die is van een traditioneel jazz-combo is verder alles anders. Ze spelen atmosferische, narratieve muziek met een modern jazzgeluid door middel van synthesizers, effecten en zang in combinatie met folk-invloeden en Oosterse ritmes.

Doppler Trio was onlangs nog te zien bij Mondriaan Festival, Jazz International Rotterdam en Jazz International Nijmegen. Nu aan de vooravond van opnames voor hun 2e album exclusief bij podium JIN te zien.

Een exclusief inzicht in de keuken van het Doppler Trio: première van de nieuwe stukken, achtergrondverhalen en bijzondere gasten.

Bezetting:
Daniël van der Duim – Piano en effecten
Floris-jan van den Berg – Contrabas en zang
Hendrik Eichler – Drums en geluid-effecten