concert
Rotterdam/Trondheim Collective 2

Do 19 okt '23

Rotterdam/Trondheim Collective

Rotterdam/Trondheim Collective is een interessante muzikale ontmoeting van jonge musici uit 2 belangrijke Europese jazzsteden:Rotterdam en Trondheim. In een doorlopende samenwerking tussen Nederland en Noorwegen draagt R otterdam/Trondheim Collective bij aan ontwikkeling en vernieuwing. Door steeds nieuwe musici uit de twee landen bij het collectief te betrekken, ontstaat er een vruchtbare samenwerking tussen de Nederlandse en Noorse jazzscene en hun jonge generaties musici.

In een doorgaande collaboratie werken verschillende musici uit Rotterdam en Trondheim samen in constant wisselende bezettingen. Daardoor is het repertoire en de line-up per concert anders, wat een vruchtbare samenwerking tussen de Nederlandse en Noorse scene en hun jonge generatie musici creëert.

Musici die voor een of meerdere gelegenheden actief zijn geweest binnen het Rotterdam/Trondheim Collective zijn naast Jens Meijer en Jesse Schilderink een aantal jonge musici als Julian Haugland, Simon Övinge, Willem Romers, Dirk de Nijs, Elias Tafjord, Jetse de Jong, Jonathan Ho Chin Kiat en Philip Edwards Granly.

Line up
Jesse Schilderink – sax
Julian Haugland – bass
Philip Granly – piano
Jens Meijer – drums