concert
Sanem Kalfa | Miracoulous Layers 2

Do 14 dec '23

Sanem Kalfa | Miracoulous Layers

Beklijvende melodieën en krachtige ritmes in een mix van jazz, pop, folklore en geïmproviseerde muziek: dat is de stijl van Sanem Kalfa’s band Miraculous Layers. De afwezigheid van een basinstrument creëert een bijzondere muziekomgeving. Elk optreden is anders door de ervaring van de improvisatoren, die elke keer dat ze optreden een andere kijk op de liedjes en geschreven melodieën kiezen.

Met haar groep MIRACULOUS LAYERS heeft ze laten zien dat ze in staat is om een breed scala aan menselijke emoties, verlangens, angsten en vreugdes te verkennen en in balans te brengen, alles overgebracht door de menselijke stem. Reacties en recensies beschrijven het als een meeslepende en aangrijpende uiting van de innerlijke emotionele reis die individuen doormaken.

Sanem heeft het project Miracoulous Layers uitgevoerd in opdracht van BIMHUIS Reflex series in 2022. Dit jaar was ze artist-in-residence bij het festival North Sea Round Town waar ze onder meer met de Amerikaanse stertrompettist Ambrose Akinmusire samenwerkte.

Line up:

Sanem Kalfa – voice, cello, electronics
Tineke Postma – alto saxophone
Marta Warelis – piano
Sun Mi Hong – drums