concert
Sara Bax | Boy on the Moon 1

Wo 9 nov '22

Sara Bax | Boy on the Moon

Met o.a. Jeroen van Vliet achter de vleugel en Angelo Verploegen op flügelhorn brengt zangeres Sara Bax haar eerste EP uit. Vanaf 7 oktober 2022 zal het werk op alle digitale platforms en op CD te beluisteren zijn.

De EP is een trilogie die speciaal is geschreven voor deze band met unieke bezetting. Max Hering (drums), Emile Visser (cello, metropole orkest), Jeroen van Vliet (piano) en Angelo Verploegen (flügelhorn) vertolken samen met Sara Bax intieme, persoonlijke stukken die tegelijkertijd grote, herkenbare thema’s bevatten en een kritische blik geven op onze maatschappij. Deze moderne jazz met popinvloeden is verhalend, helder en vormt een kleurrijk geheel.

Sara Bax over haar debuut EP: “Met ‘Boy on the Moon’ wil ik je het gevoel geven terug te komen bij de dromen die je als kind had en te reflecteren op de connecties die je hebt met mensen en de wereld. De teksten heb ik laten doorschemeren in de arrangementen en de muziek. Het spelen met deze fantastische band was voor mij een droom die uitkwam, wat een extra laag toevoegt aan het geheel. Ook wilde ik me zoveel mogelijk verbonden voelen met de band en ben daarom uit de booth gebleven in de studio. We hebben alles op dezelfde dag live en in één ruimte opgenomen, wat zorgt voor de intieme en verbonden sfeer in de muziek.”

Bezetting:
Sara Bax
Jeroen van Vliet
Angelo Verploegen
Annie Tangberg
Max Hering
Foto: © Anna Perger