concert
Sjoerd van Eijck's OAK | Eight (album release tour) 2

Do 8 feb '24

Sjoerd van Eijck's OAK | Eight (album release tour)

Na zijn succesvolle debuutalbum Aurora uit 2021 presenteert pianist en componist Sjoerd van Eijck dit jaar met zijn groep OAK zijn vervolgplaat “Eight”.

Eight is het resultaat van een zoektocht naar een nieuwe sound en bevat een mix van oude en nieuwe invloeden. Geïnspireerd door muziek van Ennio Morricone uit de film “The Hateful Eight” dook Sjoerd in de wereld van de Franse componist Olivier Messiaen. Door zich te verdiepen in nieuwe compositietechnieken, vond hij klanken die hem hielpen zijn composities op een andere manier vorm te geven.

Met “Eight” laat Sjoerd het vermogen zien om klankbeelden te creëren die emoties oproepen en verhalen vertellen. Het album is een vertaling van zijn zoektocht naar balans en evenwicht in het leven, en de muziek neemt je mee op deze reis. Opgenomen in de Fatoria Musica studio in Osnabrück, is “Eight” een verfijnde opvolger van hun eerste album.

Met zijn subtiele spel en muzikale zeggingskracht is Sjoerd van Eijck een veelgevraagd pianist binnen de Nederlandse jazz. Zo vormt hij samen met zangeres Sanne Rambags en trompettist Koen Smits het Edison-winnende trio Mudita. Ook maakt hij deel uit van de groepen Hotspot van trompettist Eric Vloeimans en van EW5 van bassist Eric van der Westen.

Met OAK vertegenwoordigt hij één van meest spraakmakende groepen van de nieuwe generatie Nederlandse jazzmusici.

Line-Up:
Sjoerd van Eijck: piano
Koen Smits: trompet
Nathan Wouters: bas
Willem Romers: slagwerk