concert
Solfestice 1.5 | Duettenestafette 2

Za 20 jun '20

Solfestice 1.5 | Duettenestafette

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 juni om 23:43 uur vindt de zomerzonnewende plaats boven Brebl. De zomerzonnewende, het solstitium, de zonnestilstand is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste positie bereikt. Het mystieke moment van de kortste nacht en de langste dag! De zomer begint, de dagen worden weer korter, maar de zwoelte van de zomer zwermt nog 3 maanden om ons heen.

Zeker in deze tijden waarin we ontregeld zijn is het vieren van vaste momenten waarop we geen invloed misschien wel het moment om verbinding te voelen met de tijden waarin de beweging van de sterren het leven bepaalde. Een eeuwige schijnbare beweging die jaarlijks nog steeds terugkeert op het moment van de zonnewende.

Vanavond zullen 13 muzikanten in estafetteduetten het Solstitium Aestivum bespelen én vieren. Dit concert is geheel coronaproof en exclusief live mee te maken voor 30 bezoekers. Voor iedereen die er niet ter plekke bij kan zijn is er een livestream beschikbaar.
Omdat Brebl net zoals de muzikanten en andere café’s, restaurants en podia nog steeds in zwaar weer verkeren, kan je ook doneren als je via de livestream kijkt.

De line-up:
Makki van Engelen – drums
Pierre Courbois – drum
Fred van Duijnhoven – drums
Carel van Rijn – bas
Pieter Douma – basgitaar
Michiel Braam – piano
Kees Molhoek – piano
Arjen Reeser – trombone
Inga Rothammel – baritonsax
Frank Nielander – tenorsax
Bo van de Graaf – altsax
Peter Arts van der Zanden – fluit
Esther van Maanen – vocals