concert
Solfestice#5 2

Wo 21 jun '23

Solfestice#5

21 juni: Begin van de zomer, langste dag en kortste nacht. Voor de vijfde keer viert Brebl de Zonnewende met een speciaal en eenmalig concert.

De musici die deze avond optreden waren ook te zien tijdens het Leaving the Building MegaJazzFest op 28 december 2022 in de oude Brebl.

Een dwarsdoorsnede van jong en gearriveerd talent stelt een programma samen dat zal bestaan uit solo’s, duo’s, trio’s en gezamenlijk uit te voeren stukken. Vanwege de vijfde editie zal er ook één overbekend, maar nog maar zelden gespeeld stuk ten gehore gebracht worden: Take 5 van Dave Brubeck!

Het wordt een avond vol verrassingen met een mix van stijlen en smaken: ingetogen lyriek, afgewisseld met forse uithalen en spannende improvisaties van 7 musici die aan elkaar gewaagd zijn.

De zonnewende (Latijn: solstitium, oftewel zonnestilstand) is het moment waarop de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt.

Met:
Wietse Voermans – saxofoon
Jesse Schilderink – saxofoon
Bo van de Graaf – saxofoon
Jeroen Verberne – trombone
Philipp Rüttgers – piano
Wiro Mahieu – bas
Thomas Jaspers – drums

Bij Brebl’s buren Wereldkoks kan je elke dinsdag t/m vrijdag lunchen en vandaag bieden ze je een heerlijke maaltijd aan om 18:00 uur. Voor-, hoofd- en nagerecht voor €20,-. Samen met het toetje van Solfetstice#5 is dat dan €35,-. Je kunt de maaltijd bestellen via de ticketlink.