concert
Steven Kampermann’s City Maps + visuals van Henrietta Müller 2

Do 29 sep '22

Steven Kampermann’s City Maps + visuals van Henrietta Müller

Klarinettist Steven Kamperman heeft als leidraad een reis langs denkbeeldige gebouwen of bouwsels in een imaginaire stad genomen. Onder het motto It’s not a concert, it’s a trip! neemt de Utrechtse klarinettist en componist Steven Kamperman je mee op een muzikale en visuele tocht door een verbeelde stad.

Op zijn nieuwe album City Maps vormen zijn composities een stadsplattegrond, met titels als ‘Grand Boulevard’, ‘Subway’ en ‘The Bridge’. Het resultaat is een meeslepend programma waarin de luisteraars langs alledaagse en tegelijk poëtische scènes worden geleid.

De kleurrijke beelden van visual artist Henrietta Müller vormen het decor van deze reis. Haar abstracte collages van stadsbeelden spelen in op de muziek en dompelen de kijker onder in een audiovisueel spektakel.

In City Maps werkt Kamperman samen met de Utrechtse bassistDion Nijland, gitarist Jorrit Westerhof uit Rotterdam en de Gentse trompettist Bart Maris. Net zoals in de steden om ons heen geeft een grote hoeveelheid aan invloeden hun muziek een geheel eigen karakter. Regelmatig schuurt het, of is het rush hour, dan weer zijn er verstilde doorkijkjes. ‘Urban chamber jazz’ is hun benaming van dit levendige geheel.

Bezetting: Steven Kamperman • alt & b-flat clarinet, drums, compositions; Bart Maris • trompet, piccolo trompet; Jorrit Westerhof • gitaar; Dion Nijland • Contrabas Henrietta Müller • VJ