jamsessie
Sweet AnaRchy Session | Oğuz Büyükberber

Wo 28 feb '24

Sweet AnaRchy Session | Oğuz Büyükberber

Free Impro Session

We gaan jammen, vrij improviseren en de regels van de pop en jazz los laten. Gewoon in het moment op elkaar reageren. Luisteren naar elkaar. Reageren. Verrassend combineren. Klimmend naar hoge hoogtes om daarna diepe laagtes te bereiken. Van dikke harmonieën naar plotselinge solo’s waaien. Een wervelwind die weer gaat liggen. Kabbelend naar golven in de luwte….

Voorafgaand de sessie is er een free impro workshop en deze maand wordt deze verzorgd door Oğuz Büyükberber .

De Amsterdamse klarinettist/componist Oğuz Büyükberber combineert in zijn stijl hedendaagse compositie, jazz en invloeden uit zijn Turkse achtergrond. Zijn oeuvre omvat meer dan 60 albums, waaronder releases op ECM en Blue Note, een gedetailleerd methodeboek waarin zijn eigen improvisatiesystemen worden uitgelegd, tentoonstellingen van zijn beeldende kunst, universitaire lezingen en tientallen opdrachten die hij ontving om ensemblemuziek en elektro-akoestische muziek te componeren. en audiovisuele stukken.

Hij studeerde basklarinet bij Harry Sparnaay aan het Conservatorium van Amsterdam en nam compositielessen bij Theo Loevendie. Hij heeft ook een diploma beeldende kunst en verwerkt zijn eigen beeldende kunst in zijn muziekwerk.

Zijn activiteiten als modulaire synthesizerkunstenaar worden vaak gepresenteerd onder zijn alter ego artiestennaam OX Barber. Componeren en improviseren in een baanbrekende avant-gardistische setting is waar hij zich het meest thuis voelt. Of het nu allemaal akoestisch is, allemaal elektronisch of iets daartussenin.

Sluit aan als je wil, het podium is vrij voor iedereen: voor alle instrumenten en stemmen. Wil je je aanmelden voor de workhop: <a href="http://maaike@brebl.nl ;”>Stuur dan een mailtje naar Maaike.

19:00 – 19:30 uur: inloop/opbouw
19:30 – 21:00 uur: workshop door Oğuz Büyükberber (€10)
21:00 uur: free impro sessie (gratis)