jamsessie
Sweet AnaRchy Session 2

Wo 22 nov '23

Sweet AnaRchy Session | Workshop Dion Nijland

We gaan jammen, vrij improviseren en de regels van de pop en jazz los laten. Gewoon in het moment op elkaar reageren.

Luisteren naar elkaar. Reageren. Verrassend combineren. Klimmend naar hoge hoogtes om daarna diepe laagtes te bereiken. Van dikke harmonieën naar plotselinge solo’s waaien. Een wervelwind die weer gaat liggen. Kabbelend naar golven in de luwte….

Voorafgaand de sessie is er een free impro workshop en deze maand wordt deze verzorgd door Dion Nijland.

Dion Nijland (1970) speelt sinds zijn 17e contrabas, nadat hij geruime tijd in grungy oefenruimtes in De Achterhoek had doorgebracht en prettig worstelde in pop- en rockbands. Op dit moment is hij lid van verschillende groepen die actief zijn op het gebied van jazz, geïmproviseerde en hedendaagse muziek zoals DEON, HOT (Het Orgel Trio), City Maps (onder leiding van Steven Kamperman), Colen (onder leiding van Ad Colen), INDRA (Monique de Adelhart Toorop) en MOA (Koen Boeiijnga). Dion maakte meer dan 10 jaar deel uit van Vanbinsbergen Playstation, Dimami ,Talking Cows en De Bende van Drie. In 2006 nam Dimami deel aan ‘The Young VIPs Tour’ met o.a. Anton Goudsmit op gitaar. Hij speelde met een grote verscheidenheid aan groepen in Frankrijk, Duitsland, Chili, Bolivia, Irak, Turkije, India, Portugal en de VS.

Hij doceert sinds 2014 contrabas aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Al meer dan 20 jaar coacht en dirigeert Dion jazzgroepen en geeft hij workshops in verschillende steden in Nederland.

Sluit aan als je wil, het podium is vrij voor iedereen: voor alle instrumenten en stemmen. Wil je je aanmelden voor de workhop: <a href="http://maaike@brebl.nl ;” rel=”noopener” target=”_blank”>Stuur dan een mailtje naar Maaike.

19:00 – 19:30 uur: inloop/opbouw
19:30 – 21:00 uur: workshop door Dion Nijland (€10)
21:00 uur: free impro sessie (gratis)