jamsessie
Sweet AnaRchy Session + workshop door Bo van de Graaf 1

Di 30 aug '22

Sweet AnaRchy Session + workshop door Bo van de Graaf

Free Impro Session

We gaan jammen, vrij improviseren en de regels van de pop en jazz los laten. Gewoon in het moment op elkaar reageren.

Luisteren naar elkaar. Reageren. Verrassend combineren. Klimmend naar hoge hoogtes om daarna diepe laagtes te bereiken. Van dikke harmonieën naar plotselinge solo’s waaien. Een wervelwind die weer gaat liggen. Kabbelend naar golven in de luwte….

Voorafgaand de sessie is er een free impro workshop en deze maand wordt deze verzorgd door Bo van de Graaf.

Bo: “Is er een recept voor een geslaagde (groeps)improvisatie? En wat onderscheidt een improvisatie van het spelen van een compositie? Er zijn veel meer overeenkomsten dan je zo op het eerste gezicht zou denken. In beide gevallen is het een groepsproces en wordt er samen iets gemaakt. Bij een improvisatie is iedereen verantwoordelijk voor het geheel en ook een beetje mede-componist. Jazz en Impro ziijn uiteraard nauw met elkaar verbonden, maar ik zou het mooier vinden als ook andere genres hoorbaar gaan zijn. “Improviseren is leuk om te doen maar niet leuk om te horen” wordt vaak gezegd. Ik zie muziek maken als een vorm van communicatie met je publiek en in dit geval zijn óók de muzikanten publiek terwijl het publiek alleen maar luistert en kijkt. Het zien van een muzikaal proces is trouwens minstens zo boeiend als het luisteren er naar.”

Sluit aan als je wil, het podium is vrij voor iedereen: voor alle instrumenten en stemmen. Wil je je aanmelden voor de workhop: Stuur dan een mailtje naar Maaike (maaike@brebl.nl).

19:15 – 19:30 uur: inloop/opbouw
19:30 – 20:30 uur: workshop door Bo van de Graaf
20:30 uur: free impro sessie

De sessie wordt geleid door Esther Van Maanen, Maartje Kniest en Maaike Teunissen