jamsessie
Sweet AnaRchy Session + workshop door Bo van de Graaf 1

Di 27 sep '22

Sweet AnaRchy Session + workshop door Mete Erker

Free Impro Session

We gaan jammen, vrij improviseren en de regels van de pop en jazz los laten. Gewoon in het moment op elkaar reageren.

Luisteren naar elkaar. Reageren. Verrassend combineren. Klimmend naar hoge hoogtes om daarna diepe laagtes te bereiken. Van dikke harmonieën naar plotselinge solo’s waaien. Een wervelwind die weer gaat liggen. Kabbelend naar golven in de luwte….

Voorafgaand de sessie is er een free impro workshop en deze maand wordt deze verzorgd door Mete Erker.

Mete Erker is een saxofonist met een zeer persoonlijke benadering van muziek. Zijn spel wordt gekenmerkt door zijn prachtige heldere toon, en de combinatie van rauwe energie en lyriek. Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait al jaren mee in de top van de Nederlandse scene, van het New Cool Collective tot Conny Janssen Danst. Daarnaast is mede drijvende kracht achter het vermaarde Artvark Saxophone Quartet, het improvisatie collectief Estafest met Anton Goudsmit, Jeroen van Vliet en Oene van Geel, en zijn eigen Mete Erker Trio. In de grote verscheidenheid aan projecten waar Mete Erker bij betrokken is voegt hij een eigen signatuur toe aan het klankbeeld; solistisch of onderhuids, altijd in dienst van de muziek.

Sluit aan als je wil, het podium is vrij voor iedereen: voor alle instrumenten en stemmen. Wil je je aanmelden voor de workhop: Stuur dan een mailtje naar Maaike (maaike@brebl.nl).

19:15 – 19:30 uur: inloop/opbouw
19:30 – 20:30 uur: workshop door Mete Erker
20:30 uur: free impro sessie

De sessie wordt geleid door Esther Van Maanen, Maartje Kniest en Maaike Teunissen