jamsessie
Sweet AnaRchy Session 2

Wo 24 apr '24

Sweet AnaRchy Session | workshop Michiel Braam

Free Impro Session

Jammen, vrij improviseren en de regels van de pop en jazz los laten. Gewoon in het moment op elkaar reageren.

Luisteren naar elkaar. Reageren. Verrassend combineren. Klimmend naar hoge hoogtes om daarna diepe laagtes te bereiken. Van dikke harmonieën naar plotselinge solo’s waaien. Een wervelwind die weer gaat liggen. Kabbelend naar golven in de luwte….

Voorafgaand de sessie is er een free impro workshop en deze maand wordt deze verzorgd door Michiel Braam.

Michiel Braam (Njmegen in 1964), is pianist en componist. Hij legt de basis van zijn muziek op vrijheid, flexibiliteit en een afkeer van verveling, als productieve bandleider in de Nederlandse jazzscene, met een missie om zijn rol zo onopvallend mogelijk te maken. Als pianist combineert hij virtuositeit met speelse onvoorspelbaarheid, beïnvloed door namen als Cecil Taylor en Thelonious Monk. Zijn stijl is percussief en dynamisch, maar altijd geworteld in het materiaal, en hij neemt luisteraars mee op een wilde, verrassende reis zonder hen te laten verdwalen. Braam zoekt naar grotere muzikale vrijheid, waarbij hij zijn open speelstijl toepast op grotere ensembles zoals Trio BraamDeJoodeVatcher en Bik Bent Braam. Zijn muziek, beschouwd als een homogeen en persoonlijk orkestraal geluid, draait niet om hem, maar om de musici die het spelen. Michiel is afgestudeerd aan het conservatorium van ArtEZ Institute of the Arts in Arnhem en leidt nu de Jazz & Pop afdeling daar. Hij heeft verschillende ensembles opgericht en samengewerkt met vooraanstaande musici, waarvoor hij verschillende prijzen heeft ontvangen, waaronder de Boy Edgar Prijs in 1997.

Sluit aan als je wil, het podium is vrij voor iedereen: voor alle instrumenten en stemmen. Wil je je aanmelden voor de workhop: Stuur dan een mailtje naar Maaike.

19:00 – 19:30 uur: inloop/opbouw
19:30 – 21:00 uur: workshop door Michiel Braam (€10)
21:00 uur: free impro sessie (gratis)