jamsessie
Sweet AnaRchy Session & workshop Inga Rothammel

Wo 26 apr '23

Sweet AnaRchy Session | Workshop Wietse Voermans

We gaan jammen, vrij improviseren en de regels van de pop en jazz los laten. Gewoon in het moment op elkaar reageren.

Luisteren naar elkaar. Reageren. Verrassend combineren. Klimmend naar hoge hoogtes om daarna diepe laagtes te bereiken. Van dikke harmonieën naar plotselinge solo’s waaien. Een wervelwind die weer gaat liggen. Kabbelend naar golven in de luwte….

Voorafgaand de sessie is er een workshop. De sessie is gratis toegankelijk, voor de workshop wordt een bijdrage van €10,- gevraagd.

Deze maand verzorgt Wietse Voermans de workshop.

Wietse Voermans, saxofonist, componist en improviserend muzikant speelt in een variëteit aan projecten, variërend van zijn Vlaams-Nederlands saxofoon kwartet Spoken met een warm en filmisch geluid tot het Italiaanse-Sloveense-Nederlandse Quartzite 4tet met een energiek en ritmisch geluid.

Hij heeft in de afgelopen jaren zich voornamelijk gefocust op het onderzoeken van de verscheidenheid van de saxofoon, verschillende manieren van componeren en het spelen in multidisciplinaire projecten. Hij vindt inspiratie in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en een ander begrip van de saxofoon. Hij is altijd nieuwsgierig en opzoek naar nieuwe uitdagingen waardoor hij bekend is voor zijn unieke geluid en speelstijl. Wietse componeert voor zijn project Spoken en voor Quartzite 4tet, daarnaast heeft hij composities geschreven voor film, kunst, theater en verschillende ensembles.

Wietse Voermans studeerde in 2015 af aan Codarts (de jazz academie van Rotterdam), na het afronden van zijn laatste jaar van de master aan het Rhythmic Music Conservatory in Kopenhagen. In 2016 speelde hij in de finale van de Erasmus Jazz Prize met Quartzite 4tet waar hij de prijs voor ‘’beste solist’’ won. In 2017 won hij met Spoken de Keep an Eye the Records competitie. In 2018 werd hij geselecteerd voor the Pack Project van Jazz International (een carte blanche voor Festival Jazz International) en in 2022 was hij één van de winnende componisten voor De Week van de Jazz compositieopdracht.

Sluit aan als je wil, het podium is vrij voor iedereen: voor alle instrumenten en stemmen. Wil je je aanmelden voor de workshop: Stuur dan een mailtje. 🙂

19:00 – 19:30 uur: inloop/opbouw
19:30 – 21:00 uur: workshop door Wietse Voermans (€10)
21:00 uur: free impro sessie (gratis)