concert
Take Note! | Mudita Edison Tour 2

Wo 12 feb '20

Take Note! | Mudita Edison Tour

Nieuw talent verdient bij Podium JIN een eigen serie Take Note! Deze serie zet de spotlight op jonge makers van nu; overlopend van energie en verse ideeën. Laat je verrassen door wat er broeit anno vandaag. Take Note!

Mudita, het trio bestaande uit Sanne Rambags (zang), Koen Smits (trompet) en Sjoerd van Eijck (piano), heeft met het debuutalbum Listen To The Sound Of The Forest (ZenneZ Records, 2018) een Edison gewonnen. De jury roemt het album als “een hommage aan de natuur en mystiek van het hoge noorden.

Mudita was al eerder te gast bij Podium JIN, toen als veelbelovend trio en nu een tour met een Edison op zak! Mudita is dan ook het perfecte ensemble om de Take Note! serie te openen.

“Mudita is het voelen van vreugde in het geluk en succes van anderen. Je begint met het wensen aan jezelf, vervolgens aan je vrienden en dan aan degenen waar je neutraal aanstaat. Ten slotte omarm je de hele wereld, het universum en alles daarbuiten”.

In Mudita worden de muzikale achtergronden van drie jonge muzikanten verweven in één geluid. Zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits zoeken de grenzen van hun instrumenten op, waarbij ze zich laten inspireren door stilte en intensiteit. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze in staat een breed publiek aan te trekken en samen een bijzondere sfeer te creëren. Door het minimalistische spel en de vrije benadering van hun composities is geen enkel concert hetzelfde, op één enkel aspect na: het geluk en de magie die tijdens het spelen ontstaat.

In april 2018 verscheen hun eerste album “Listen To The Sound Of The Forest” (ZenneZ Records). Mei 2019 won Mudita een Edison met dit album. De composities op het debuut album van Mudita zijn vertalingen van het geluk dat voelbaar is wanneer je in verbinding staat met jezelf en iedereen om je heen. Composities over zoeken, verlangen en loslaten met de natuur als grootste bron van inspiratie.

Bezetting: Sanne Rambags – Zang, Koen Smits – Trompet, Sjoerd van Eijck – Piano