concert
Teis Semey & Sanem Kalfa 2

Do 9 mrt '23

Teis Semey & Sanem Kalfa

De Deense Teis Semey en de Turkse Sanem Kalfa zijn twee erkende improvisatoren in de Nederlandse jazzscene. In dit duo laten ze een andere kant van hun muzikaliteit zien, waarbij ze zich laten inspireren door Scandinavische en Turkse volksmuziek, de jazz Avant Garde en dreampop.

Sanem Kalfa is zanger en cellist en niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. In 2023 treedt ze op als Artist in Focus voor North Sea Round Town. In de muzikale wereld van Sanem Kalfa,

“… Elk klein detail telt en vertelt, bepalend voor tinten en timing, bloeien en stromen, sfeer en aanraking, vliegen en blijven hangen.” (AllAboutJazz).

Teis Semey staat algemeen bekend om zijn punky-lyrische behandeling van het jazzethos. De “rijzende ster” (NRC) Teis Semey “grijpt je bij de schouders en schreeuwt een verhaal in je gezicht, maar wel een verhaal met diepgang en nuance” (Jazzism).

Het duo van Sanem Kalfa en Teis Semey is dus iets speciaals dat we niet zo vaak krijgen – twee muzikanten van wereldklasse die samenwerken als een speciale traktatie voor degenen die het geluk hebben om op dat moment in het publiek te zijn. In dit concert brengt het duo een mix van Turkse muziek, Deense volksmuziek, liedjes en improvisaties.