festival
The Records On Tour | Marta Arpini 2

Wo 25 mei '22

The Records On Tour | Marta Arpini

Onderdeel van The Records On Tour / Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation:

De Italiaanse zangeres, songwriter en componiste Marta Arpini was een van de winnaars van Keep an Eye the Records 2020. Dankzij deze prijs die de totstandkoming van een nieuw album mogelijk maakt, kon Marta een nieuw hoofdstuk beginnen in het verhaal van haar door Edison genomineerde band, voorheen bekend als “Forest Light”, met composities en een andere benadering van de muziekproductie. Het repertoire wordt bijgewerkt en weerspiegelt Marta’s artistieke en persoonlijke groeiproces en haar meest recente inspiraties.

Door te luisteren naar onconventionele songwriters en muzikanten (Andy Shauf, Elliott Smith, Adrianne Lenker, Dirty Projectors, Kalbells, Rufus Wainwright, Chris Weisman, Tōth), houdt Marta niet op deze inspiraties te vermengen met haar jazz-opvoeding en opleiding, en haar fascinatie ook voor instrumentale muziek (Bill Frisell, Duke Ellington, Skúli Sverrisson, Jon Brion, Brad Mehldau, ADHD).

Door de verschillende takken van haar schrijven te combineren – de alternatieve pop- en indie-folkgeoriënteerde liedjes en de door jazz beïnvloede stukken – geeft Marta haar muziek een nieuw jasje; terwijl de uitvoerende kern van het project het kwintet blijft, worden klanken en orkestratie uitgebreid en vernieuwd.

Marta en haar kwintet hebben op 28 januari 2022 het nieuwe album “I Am a Gem” gepresenteerd, uitgebracht op Dox Records, in coproductie met drummer, producer en multi-instrumentalist Mark Schilders.

Marta Arpini / I Am a Gem

Marta Arpini (zang, composities)
Adrian Moncada (piano, synth)
Massimo Imperatore (gitaar)
Mauro Cottone (contrabas)
Giacomo Camilletti (drums, percussie)