overig
The Story of Jazz | Cursus 2

Di 25 mrt '25

The Story of Jazz | Cursus

In de cursus The Story of Jazz maak je kennis met zowel het verleden als het heden van de jazz en de historische verbindingen daartussen. Van het ontstaan in New Orleans tot grensverleggende muzikanten als Thelonious Monk, Duke Ellington en Miles Davis en van jazzrock tot de nieuwe Europese jazzscene. Het wordt allemaal besproken tijdens deze vierdelige cursus in LUX, inclusief twee concertbezoeken.

Deze cursus van vier lessen in samenwerking met Brebl gaat over de veelzijdigheid van jazzmuziek. Tijdens de eerste cursusavond wordt gekeken hoe jazz is ontstaan en hoe de muziek kon uitgroeien tot de popmuziek van de jaren twintig en dertig. De tweede avond zien we hoe jazz door de opkomst van de bebop veranderde van popmuziek in kunstmuziek en hoe in de jaren vijftig diverse belangrijke nieuwe stijlen ontstonden. In het derde deel wordt aandacht besteed aan de periode 1960 tot 2000 met onder meer aandacht voor de jazzrock. De laatste cursusavond kijken we naar het hedendaagse jazzlandschap waarin globalisatie een belangrijke rol speelt.

Je koopt een ticket voor € 95 waarmee je je aanmeldt voor de cursus die bestaat uit vier avonden plus twee concerten (het is niet mogelijk om je aan te melden voor een gedeelte van de cursus).

DATA

Cursusdata: DI 25 MRT, DI 8 APR, DI 22 APR, DI 6 MEI
Tijd: 19.30 t/m 21.30 (incl. pauze)
Locatie: Joris Ivenszaal, LUX
Docent: Koen Graat

Concerten:
DO 22 MEI 20.30 Eric Vloeimans & Jörg Brinkmann – Van Morricone tot Aznavour (locatie: LUX)
DO 17 APR Verrassingsconcert (locatie: Brebl)