concert
The West Side Trio 2

Do 29 feb '24

The West Side Trio & De Eventuele Geboorte van een Band

Ga mee op reis met het West Side Trio. Met hun elektronische strijkinstrumenten, speciale effecten en stemmen maken ze filmische muziek over dromen en de realiteit van nu. Met hout, stem, strijkers, kabels, versterkers en effectpedalen creƫren ze een eigen wereld. Ze componeren en improviseren alles, van zachte zoete melodieƫn tot groovy vervormde elektronische ruis.

Vera van der Bie (viool, fx, zang), Rani Kumar (altviool, fx, zang) en Annie Tangberg (cello, fx, zang) ontmoetten elkaar in het Metropole Orkest. Klassiek geschoold, ervaren in jazz en popmuziek en altijd op zoek naar nieuwe klanken, vonden zij elkaar in het West Side Trio.

West Side Trio heeft voor hun muziek een nieuwe genre bedacht: stringdustrial. Dit avontuurlijke ensemble bewerkt het geluid van hun strijkinstrumenten met elektronische effecten en zingen daar overheen. Ze componeren en improviseren alles, van zachte zoete melodieƫn tot groovy vervormde elektronische ruis.

Dankzij hun brede klankpalet en skills als arrangeurs en componisten is het trio ook vaak te horen in samenwerkingsprojecten o.a. met Jonathan Jeremiah, Margriet Sjoerdsma, Bill Laurance (Snarky Puppy) en Sonja Muda van Hamel. Voor het EYE filmmuseum schreven ze nieuwe muziek voor meerdere stille films – waaronder Fritz Murnauā€™s Tabu. De soundtrack werd uitgevoerd met de strijkers van het Metropole Orkest in het Muziekgebouw aan het IJ.

In mei 2023 bracht WST hun derde album uit: Alternate Realities. Elk nummer beschrijft een potentiĆ«le andere werkelijkheid, een alternatieve realiteit. Hoe zou het zijn als we over een tijdje met zā€™n allen naar een andere planeet verhuizen? Wat als de evolutie anders was verlopen? Hoe ziet de wereld eruit als je gelooft dat die plat is, of voor iemand met dementie?

De Eventuele Geboorte van een Band

Het belang van het voorprogramma van deze avond is groot. Wordt er een nieuwe band geboren of sterft het idee een vroege dood? Dion Nijland, Joshua Herwich en Jasper le Clercq onderzoeken of zij als trio bestaande uit contrabas, cello en viool verder willen. Een first-date zeg maar. De muziek die u zal horen is, ook voor hun, onbekend, maar zeker is, dat er veel avontuur, textuur en sculptuur te beleven zal zijn. Minimalistische klanksculpturen – kale melodieĆ«n – vuige grooves: dat zijn ingrediĆ«nten van deze first-date-support-act.

West Side Trio is:
Vera van der Bie – electrisch viool, fx en zang
Rani Kumar – altviool, fx en zang
Annie TĆ„ngberg – cello, fx en zang