concert
Tinase | Trombone ensemble 2

Wo 31 mei '23

Tinase | Trombone ensemble

Stel je voor: de lichten dimmen, het publiek houdt de adem in en TINASE betreedt het podium. De tromboneklanken vullen de zaal en het publiek voelt de kracht, passie en energie van het ensemble. Dit is TINASE: een uniek en energiek trombone ensemble met ritmesectie dat een nieuwe dimensie toevoegt aan de jazzwereld.

Een unieke en energieke groep trombonisten vormt, samen met een swingende ritmesectie, TINASE. Ze laten zich inspireren door de natuurlijke elementen die in hun naam vertegenwoordigd zijn: titanium (Ti), natrium (Na) en selenium (Se).

Ti, symbool van titanium, vertegenwoordigt het solide geluid van het ensemble.
Na, symbool van het zeer reactieve natrium, symboliseert de passie en energie die tijdens het musiceren voelbaar zijn door het karakter van de trombone.
Se, afkorting van het zeldzame element selenium, vertegenwoordigt de ongewone samenstelling waarmee TINASE zich onderscheidt van andere ensembles.

Het samensmelten van deze elementen leidt tot een uniek geluid dat zeker indruk zal maken op het jazzpubliek. Daarnaast vormt iedere letter in de naam TINASE de zin: This Is Not A Saxophone Ensemble. Een reflectie op de, bewust gekozen, afwezigheid van de saxofoon binnen het ensemble.

Alle leden van TINASE zijn studenten aan het Conservatorium van Amsterdam en leggen zich toe op het ver kennen van de mogelijkheden van de trombone in een jazzsetting. Wij geloven dat een trombone ensemble met ritmesectie een unieke en opwindende combinatie is, omdat het de trombonisten in staat stelt hun veelzijdigheid en bereik te laten zien. Tegelijkertijd worden de trombonisten ondersteund door een solide ritmesectie. De bandleden hebben onder andere ervaring binnen gerenommeerde orkesten als Het Metropole Orkest, Orkest Koninklijke Luchtmacht en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

TINASE is de winnaar van 2023 van de Kai Winding Jazz Trombone Ensemble competitie van de International Trombone Association.

Bandleden:
Alvaro Zarzuela
Bart Bergmans
Maarten Combrink
Jeroen Vermazeren
Chris Muller
Julian Wittich
Auke de Vries