overig
Toon Tellegen, het Wisselend Toonkwintet & Corrie van Binsbergen | Wie Zouden Wij Anders Zijn… 1

Zo 12 dec '21

Aangepast | Toon Tellegen, het Wisselend Toonkwintet & Corrie van Binsbergen

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is deze muziektheatervoorstelling verplaatst naar 14.30 uur. Kaartkopers zijn per e-mail geïnformeerd. In verband met de 1,5 meter capaciteit is deze voorstelling uitverkocht – helaas kan LUX om die reden niet alle kaartkopers live ontvangen (kaartkopers zijn daarover geïnformeerd). Goed nieuws: deze voorstelling gaat LUX livestreamen en kun je daarom ook thuis, vanuit je woonkamer, beleven.

In Wie Zouden Wij Anders Zijn… brengen Toon Tellegen, het Wisselend Toonkwintet en Corrie van Binsbergen een poëtische selectie uit de dierenverhalen.

Muziek, literatuur en filosofie. Gaat dat samen? Ja! Dat bewijzen Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet al jaren. Steeds opnieuw slagen ze erin een wonderbaarlijke sfeer te scheppen van weemoed en verlangen, absurde redenaties en feestelijke avontuurlijkheid. In Wie Zouden Wij Anders Zijn… brengen ze een poëtische selectie uit de dierenverhalen. Over de tijd, over feestjes, over afscheid nemen en over te zijn of niet te zijn.

Als ik de olifant was, dacht de mammoet, wat zou ik dan gelukkig zijn! Dan was het nu en niet toen. (uit: Het Wezen van de olifant)

verteller: Toon Tellegen
Gitaar: Corrie van Binsbergen
Trombone en lapsteel: Joost Buis
Piano: Albert van Veenendaal
Bas: Hein Offermans
Percussie: Alan Purves