overig
Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet | Wie zouden we anders zijn... 2

Vr 18 dec '20

Afgelast | Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet | Wie zouden we anders zijn...

Muziek, literatuur en filosofie. Gaat dat samen? Ja! Dat bewijzen Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet al jaren. Steeds opnieuw slagen ze erin een wonderbaarlijke sfeer te scheppen van weemoed en verlangen, absurde redenaties en feestelijke avontuurlijkheid. En nu staat hun állerlaatste tour op het programma: Wie Zouden Wij Anders Zijn.

In Wie Zouden Wij Anders Zijn… brengen ze een poëtische selectie uit de dierenverhalen. Over de tijd, over feestjes, over afscheid nemen en over te zijn of niet te zijn.

In 2016 vierden Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet hun tienjarig bestaan en kwam Wij weten wie wij zijn… uit, een speciale jubileumuitgave met verzameld werk op vier cd’s. Na afloop van de voorstelling is deze te koop en signeert Toon Tellegen.

Als ik de olifant was, dacht de mammoet, wat zou ik dan gelukkig zijn! Dan was het nu en niet toen. (uit: Het Wezen van de olifant)

OVER CORRIE VAN BINSBERGEN
Corrie van Binsbergen is componist, gitarist en leider van Stichting Brokken waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert, zoals Corrie en de Grote Brokken, een twaalfkoppige band met kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz en Schrijvers in Concert, een verrassende combinatie van muziek en literatuur, waarin ze een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld. Ze werkte onder meer met Remco Campert, Manon Uphoff, Esther Gerritsen, Josse De Pauw, Dimitri Verhulst en Ellen Deckwitz. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking. Dit najaar werkt ze met schrijver/muzikant Auke Hulst aan de nieuwe productie Een Groter Gebeuren. Corrie van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs. In 2012 werd zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.

AFSCHEIDSTOUR CORRIE VAN BINSBERGEN
Gitariste/componiste Corrie van Binsbergen gaat zich toeleggen op componeren en stopt na 2020 met het organiseren van tournees voor bands, projecten en festivals. Maar voordat het zover is laat ze onder Stravinsky’s motto ‘Always end with a big bang’ komend najaar nog even flink van zich horen! Met start en finish in het Amsterdamse Bimhuis. Haar band Vanbinsbergen Playstation gaat langs de Nederlandse jazzpodia met de REMISE-tour, Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet spelen ‘Wie zouden wij anders zijn…’ en het Brokkentijdperk wordt groots afgesloten met een speciale en allerlaatste editie van het Brokken Festival. Corrie van Binsbergen begon in 1986 met Corrie en de Brokken en richtte tien jaar later Corrie en de Grote Brokken op met twaalf kopstukken uit pop en jazz. Als leider van Stichting Brokken initieerde ze talloze grensoverschrijdende projecten en werkte samen met vele schrijvers. In 1999 ontving ze de VPRO/Boy Edgar Prijs.