festival
Valkhof Festival x Doornroosje // Jameszoo + Niels Broos 2

Ma 20 jul '20

Valkhof Festival x Doornroosje // Jameszoo + Niels Broos

Jaarlijks rolt het Valkhof Festival tijdens de Vierdaagsefeesten de rode loper uit voor de headliners van de toekomst en vooruitstrevende acts uit verschillende stromingen. In 2020 kan dat niet in het idyllische Valkhofpark, maar die missie blijft fier overeind. Daarom slaan Valkhof Festival en Doornroosje van 18 tot en met 24 juli de handen ineen met zeven dagen spannende muziek uit allerlei genres.

Experimenterend met jazz en electronica (ofwel: computerjazz) ligt Jameszoo’s muziek op het dunne lijntje tussen precisie en krankzinnigheid. Tijdens deze bijzondere show begeleidt Jameszoo de film Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives (Thailand, 2010) met livemuziek. Een film van regisseur Apitchatpong Weerasethakul, die tegelijkertijd in de zaal vertoond zal worden op groot doek. De film sprak Mitchell van Dinther (Jameszoo) dermate aan dat hij besloot er muziek bij te maken. ‘Het is alsof je iemand’s droom bekijkt vanachter een boom’, aldus de muzikant over dit betoverende filmstuk. Voor deze gelegenheid brengt hij toetsenist en producer Niels Broos mee.

In Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives volgens we de hoofdpersoon, die weet dat hij vanwege nierfalen niet lang meer te leven heeft. Daarom wil hij zijn laatste dagen slijten in de jungle, omringd door zijn geliefden. Die avond tijdens het diner verschijnt de geest van zijn overleden vrouw, en enkele momenten later ziet hij zijn langverloren zoon in de vorm van een aapachtig schepsel met gloeiende, rode ogen. Vergezeld door zijn (gereïncarneerde) familie, overdenkt Boonmee zijn plotselinge ziekte, blikt hij terug op het verleden en de turbulente geschiedenis van zijn land.

Jameszoo’s debuutalbum Fool werd enkele jaren geleden uitgebracht door Brainfeeder, het label van Flying Lotus. Daarnaast heeft hij samengewerkt met gerenommeerde artiesten als Steve Kuhn, Arthur Verocai en het Metropole Ensemble. Eerder heb je Jameszoo al kunnen zien op bijvoorbeeld North Sea Jazz en Drift Festival.

Tickets voor dit event zijn beperkt tot 100 bezoekers, er zijn enkel zitplaatsen en mensen die niet tot één huishouden behoren wordt verzocht anderhalve meter afstand te bewaren. Als je binnen anderhalve meter van elkaar mag (en wil) zitten bestel je een ‘Duo Ticket’. Alles over onze corona maatregelen vind je op www.doornroosje.nl