concert
Van Vollenhoven & Travel Syndicate 2

Wo 24 jun '20

Geannuleerd | Van Vollenhoven & Travel Syndicate

Van Vollenhoven

De heren van Van Vollenhoven hebben hun sporen in de jazz en aanverwante muziekstijlen ruimschoots verdiend, maar ze hebben nog iets gemeen: hun voornaam. Dat was voor deze rasmuzikanten een mooie aanleiding om de oefenruimte in de duiken. Alle leden namen een paar stukken mee en zo ontstond een boeiend repertoire met veel eigen werk, maar ook composities van o.a. Frank Zappa, Horace Silver en Sonny Rollins.

Na een succesvol debuut op het Easter Jazz festival 2019, zou op 20 november 2019 Brebl aan de beurt zijn. Helaas moesten we dit verplaatsen naar 18 maart 2020. Van Vollenhoven had ook een pianist uitgenodigd met de juiste voornaam. Helaas had hij 18 maart verplichtingen elders. Hij heeft kennis genomen van het repertoire en heeft beloofd ze voor een volgend keer te oefenen, uiteraard in de garage.

Met:
P. Bast: drums
P. Douma: bas
P. Engels: sax
P. van Engelen: trompet
P. Klaassen: gitaar

Travel Syndicate

Travel Syndicate is een band die WorldFunkJazz maakt geïnspireerd op en door plaatsen over de hele wereld. Veel van deze plaatsen hebben ze zelf bezocht, van Parijs tot Hong Kong en van Istanboel tot Vancouver. Ze gebruiken vaak samples en omgevingsgeluiden die zijn opgenomen tijdens deze bezoeken en integreren die in hun muziek. Dan krijg je een groovy cocktail van funk, disco, wereldmuziek en jazz met links en rechts wat invloeden van o.a. Deep Forest en Joe Zawinul. Maar kom vooral luisteren!

Met:
Pieter Engels: sax
Pieter Klaassen: guitar
Hananja van Marle: bass
Paul Sprang: samples, keys, handsonic.