jamsessie
Wiro's Wunder Sessie #6 1

Za 16 nov '19

Wiro's Wunder Sessie #6

Sinds 13 oktober organiseert Wiro Mahieu zijn wekelijkse Wiro’s Wunder Sessie in Café Wunderkammer. Na het openingsconcert is er tot c.a. middernacht ruimte om te jammen. Vanavond nodigt Wiro, Angelo Verploegen, Edgar van Asselt en Melvin Wilsem uit om samen met hem te openen met repertoire van Billy Strayhorn.

Angelo Verploegen: Trompet / Flugelhorn.
Edgar van Asselt: Elec. piano
Melvin van Wilsem: Slagwerk
Wiro Mahieu: Basgitaar / Contrabas

Angelo Verploegen kreeg vooral bekendheid met zijn sextet The Houdini’s waarmee hij jarenlang de wereld over reisde een meer dan een dozijn CD’s opnam oa in New York. Naast zijn huidige lespraktijk op oa conservatoria te Utrecht en Arnhem is hij veel te horen in kleine bezettingen met o.a. Paul van Kemenade, Ed Verhoeff, Izaline Calister, Tony Overwater en in orkesten als het Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Pianist Edgar van Asselt is geen onbekende in de Nederlandse jazzscene met ook een interesse voor Braziliaanse, Cubaanse en Tangomuziek. Hij speelde vijf jaar in de Young Sinatra’s en werkte met David Schnitter/Philip Harper (beide ex-Art Blakey). Daarnaast werkte hij samen met Lucy Woodward (Snarky Puppy) en componeert en speelt hij zijn eigen muziek.

Melvin van Wilsem studeert momenteel slagwerk aan het Artez conservatorium bij Rene Creemers en Etienne Nilissen. Tevens maakt hij deel uit van het bekende Nijmeegse Muller4tet (met Chris en Mart Muller), het JamZZ Collective en de Phat Cool Bigband.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/jazzstadnijmegen.nl/webspace/httpdocs/jazzstadnijmegen.nl/app/uploads/cache/1d72e865b1c4452e37063f0d9c02e205daac4416.php on line 20