jamsessie
Wiro's Wunder Sessie #7 1

Za 23 nov '19

Wiro's Wunder Sessie #7

Sinds 13 oktober organiseert Wiro Mahieu zijn wekelijkse Wiro’s Wunder Sessie in Café Wunderkammer. Na het openingsconcert is er tot c.a. middernacht ruimte om te jammen. Op zondag 30 november wordt de sessie geleid door de Nijmeegse gitarist Richie Reichgelt.

Jeroen Vierdag: basgitaar
Richie Reichgelt: gitaar.
Jordy Kalfsvel: keys
Niek de Bruijn: slagwerk

Richie Reichgelt heeft zich na de succesvolle afsluiting van zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium In Den Haag (Master of Music, jazz, gitaar, mei 2014, ) geconcentreerd op het werk als uitvoerend musicus. Na zijn studie is hij naar Berlijn verhuisd om daar naast het spelen, muzikale inspiratie op te doen. Binnen de uitgebreide muziekscene van Berlijn heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdige gitarist.

Hij heeft samengewerkt en opgetreden met zowel nationale als internationale bekende musici zoals o.a Eric Vloeimans, Shirma Rouse, Tineke Postma, Fay Claassen, Ntjam Rosie, Kim Hoorweg, Marjorie Barnes, Vincent Herring, Joseph Bowie, John Ruocco, Eric Ineke, Willie Jones |||, Rob van Bavel, Sazz Leonore, Maarten Hogenhuis, en velen meer.

Als gitarist met een jazz achtergrond is Richie Reichgelt door de jaren heen geïnspireerd geraakt door zijn ervaringen met verschillende stijlen uit verschillende projecten en culturen. Hij brengt dit alles nu samen tot een debuut album met volledig eigen composities die invloeden van funk, soul, r&b, bebop en dance bevatten. Voor zijn album heeft hij jonge professionele musici uitgenodigd die net als hij zijn opgegroeid met deze stijlen en die daarom zijn passie delen.

Richie deinst niet terug voor dansbare jazz. Op zijn CD staan zijn natuurlijke sound en ritme gevoel centraal wat zorgt voor een groovende muziek beleving.

Zijn unieke composities zijn een poging om jazz toegankelijker te maken en zijn muziek is bedoeld om ook de jeugd aan te spreken. De herkenbaarheid van de stijlen waardoor hij geïnspireerd is leidt tot belangstelling van jongere generaties muziek liefhebbers die hij graag wil bereiken.

Naast muzikale inspiratie gaat Richie Reichgelt bij het schrijven van zijn composities uit van specifieke belevingsmomenten die belangrijk voor hem zijn. Ook is er binnen de structuur van zijn composities ruimte voor improvisatie van musici op het onderwerp. Binnen zijn muziek presenteert hij dus een frisse mix tussen eigentijdse, dansbare muziek en geraffineerde tijdloze jazz.