concert
Wouter Hamel | Little Torch 1

Di 29 nov '22

Wouter Hamel | Little Torch

Wouter Hamel is terug met een nieuw album. ‘Little Torch’ is een samenwerking met zangeres/producer Lilian Hak; het resultaat is een eigenwijze nieuwe richting, waarin jazzy, filmisch klinkende pop en jazz gestalte krijgen binnen Hak’s vooruitstrevende, elektronische producties. Gelaagde samples en synths creëren de illusie van specifieke decors en film noir suspense, allemaal in dienst van Hamels expressieve stem.

In plaats van te kiezen voor een conventionele studio, kozen Hak en Hamel ervoor om op te nemen in elkaars huis. De intieme setting vormt een bijzonder contrast met de barokke sfeer van de liedjes die Hamel schreef. “Een van onze gedeelde liefdes is Julie London,” vertelt Hamel, over de invloeden die zijn nog titelloze zevende album meedraagt.

“We hielden tijdens het schrijfproces vast aan het idee om Wouter’s stem echt te laten verleiden,” voegt Hak toe. “Hij zingt zachter dan ooit op deze nummers, veel intiemer. Ik ken Wouter nog van school, dus ik ging weer naar zijn albums luisteren. En toen dacht ik: ‘Woah, zijn stem is gewoon héél mooi.’ Volgens mij moeten we de simpelheid en puurheid opzoeken. Om zo samen in een wereld te komen waar je echt voor moet zitten.”

In het Concertgebouw presenteert Hamel zijn nieuwe album met een uniek concert waarin hij wordt bijgestaan door toetsenist Thierry Castel, bassist Sven Happel en speciale gasten.