concert
Yuri Honing Acoustic Quartet 2

Wo 16 sep '20

Yuri Honing Acoustic Quartet

Yuri Honing komt met zijn Acoustic Quartet naar Podium JIN! Na “Desire” (2015) en “Goldbrun” (2017), beiden met Edison onderscheiden, presenteert hij vanavond “Bluebeard”. Bluebeard is geïnspireerd op het 300 jaar oude Franse sprookje ‘Barbe Blue’ . In dit nieuw album presenteert Honing nieuwe composities gekoppeld aan poëzie. Het resultaat is een nieuwe stap voorwaarts voor zijn Acoustic Quartet.

De muziek is geïnjecteerd met dreiging en angst voor Blauwbaard en leidt tot een explosie wanneer hij verraden wordt. Honing stelt de vraag: wie is het slachtoffer hier? Is het zijn jonge vrouw die het geheime kamertje ontsluit, of is het Blauwbaard zelf die zijn sleutels toevertrouwde aan zijn nieuwe vrouw.
Blauwbaard voelt als het derde en laatste deel van een trilogie die met “Desire” werd ingezet.

Drievoudig Edison winnaar Yuri Honing werkte samen met o.a. Pat Metheny, Paul Bley, Craig Taborn, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden en vele anderen. Voor zijn album Seven (2001), met Paul Bley, Gary Peacock en
Paul Motion, won hij zijn eerste Edison. In 2012 won Honing de Boy Edgar-prijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland. In 2016 werd zijn album “Desire” door de vaderlandse pers uitgeroepen tot beste Nederlandse jazz album van het jaar (Parool, Volksrant). Tevens won Honing met dit album zijn tweede Edison. Voor “Goldbron” volgde in 2018 zijn derde.

Bezetting:

Yuri Honing – tenor saxofoon
Wolfert Brederode – piano
Gulli Gudmundsson – bass
Joost Lijbaart – drums.