concert
Zuco 103 2

Do 12 dec '19

Zuco 103

Zuco 103 – de aartsvaders van de Brazilectro en de wegbereiders van de Tropical Bass – staan na 20 jaar nog even goed op scherp. Dit jaar staat in het teken van meerdere nieuwe releases én een festival- en clubtour.

Lilian Vieira (zang), Stefan Schmid (keys) en Stefan Kruger (drums) begonnen als Rec.A in 1999 te experimenteren met Braziliaanse sounds, gecombineerd met dance en dub. Schmid kwam met de term ‘Brazilectro’ als beschrijving voor hun muziek. Zo werd drum ‘n’ bass door Zuco 103 versneden met onder andere samba, bossa nova en dub. Het resultaat is uiterst verrassende en dansbaare muziek. Internationaal succes volgde dan ook snel, alsook goed ontvangen albums en samenwerkingen met o.a. Lee ‘Scratch’ Perry.
De andere projecten die Vieira, Kruger en Schmid na After the carnaval (2008) ondernamen zorgden voor nieuwe inspiratie. Met hun kersverse album Tripicalismo en een festival- en clubtour in aantocht viert Zuco 103 dit jaar het twintigjarig bestaan. Anno 2019 klinken ze hechter dan ooit: de wilde mix van invloeden heeft zich verder verdiept tot een intense audiostorm, die live nog altijd de zalen laat stuiteren van energie.
LUX en Doornroosje slaan de handen ineen voor een bijzondere avond. Kaarten zijn te koop bij onze kassa en via onze website én via de website van Doornroosje. De zaaldeuren gaan om 20.00 uur open, het programma begint om 21.00 uur. De Podiumpas is voor deze voorstelling niet geldig.