nieuws
Festival Jazz Internationaal Nijmegen

Vr 26 apr '24

Festival Jazz International Nijmegen 2019

Festival Jazz International Nijmegen vindt dit jaar plaats op 24, 25, 26 en 27 oktober 2019. Dit jaar presenteren zij een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland, die de invloed van stedelijke sferen en de identiteit van de metropolen op de sound van hedendaagse jazz laten horen. Net als voorgaande jaren zal de stad weer zinderen van de jazzvibes met concerten bij onder andere: Brebl, Doornroosje, LUX en de Lindenberg. Daarnaast biedt ook dit jaar Free Jazz weer een aantal pop-up concerten op bijzondere plekken. Met de bevestiging van Phronesis en Nik Bärtsch’s Ronin is het hoofdprogramma van de 2019 editie nu compleet.

Het festival maakt ook ruim plaats voor grensoverschrijdende samenwerkingen zoals o.a. die van Paul van Kemenade’s Three-Horns-and-A-Bass met drie bijzondere muzikanten uit Zuid-Afrika (trompettist Mandla Mlangeni, pianist Andile Yenana en drummer Louis Moholo).

Op vrijdag treedt o.a. Angles 9 op, een band die je ook vooral zelf live moet ervaren. Speels, vol energie en emotie, weet Angles 9 elke keer weer het publiek te raken, getuigen de fantastische recensies die hun albums en concerten wereldwijd kregen.

Op zaterdag wordt o.a. het geluid van Los Angeles uitgelicht, met trombonist Ryan Porter, die zijn kersverse album Force For Good presenteert. Porter neemt voor dit concert een aantal prominenten uit het collectief The West Coast Get Down mee. In de bezetting zal o.a. jazzgigant Kamasi Washington staan.

Op zondag is o.a. het geluid van Chicago is aanwezig. Saxofonist Greg Ward’s Rogue Parade brengt met zijn alom geprezen nieuwe album Stomping off from Greenwood een ode aan de Windy City.

De Early Bird-tickets zijn tot en met 31 augustus te koop. Vanaf 1 september gaat de reguliere verkoop in. Kijk voor meer informatie over de concerten en de exacte tijden op www.fjin.nl