nieuws
Nieuwe CD voor I Compani, Amore per Tutti 2

Ma 22 jul '24

Nieuwe CD voor I Compani, Amore per Tutti

I Compani Amore per Tutti, na 5 jaar is er weer een nieuw I Compani album. Amor per Tutti is een ode aan de liefde in al zijn verschijningsvormen met veelal muziek uit Italiaanse films.

Recent speelden ze de productie Fellini Amo waarvan veel composities van Nino Rota en Nicola Piovani opgenomen werden. Deze keer met arrangementen voor sextet bezetting. Enkele jaren geleden voerde I Compani tijdens de DIVA’s productie een suite uit die Loek Dikker voor hen componeerde: Diva Dolorosa. Deze compositie bracht muziek bij beelden uit historische Italiaanse diva films van de jaren 1920-1933. Het grootste deel van deze suite staat op Amore per Tutti. Loek Dikker arrangeerde en componeerde al eerder voor I Compani, zoals de muziek voor de Last Tango in Paris productie die ze sinds 2009 spelen. De muziek op Amore per Tutti werd uitgevoerd door diverse I Compani bezettingen op 5 verschillende locaties, zowel live als in studio.

Eerder dit jaar verschenen ook Music for Cat Movies en …maar nooit vergeten. Op Music for Cat Movies zijn saxofoon-piano duetten van Kees Molhoek en Bo van de Graaf te horen, op …maar nooit vergeten horen we nieuw werk voor het octet ter gelegenheid van 50 jaar uitgeverij SUN.

De CD’s zijn te bestellen via www.icompani.nl

Nieuwe CD voor I Compani, Amore per Tutti 3