nieuws
Programma Baby Otis 2020 Bekend

Vr 19 apr '24

Programma Baby Otis 2020 Bekend

In het weekend van 31 januari en 1 februari presenteert Meneer Otis een geheel nieuwe Baby Otis, twee avonden kopje onder in experimentele Jazz, elektronische geluiden en Instrumentale Dance.

Het weekend begint vrijdag in de speeltuin van SCHNTZL (BE) met de constante zoektocht naar het behoud van fragiliteit: hoe kunnen strikte compositie en vrije improvisatie worden gecombineerd. Gevolgd door Rok Zalokar Trio’s ‘Port Songs’, een verzameling van composities voortgekomen uit het leven en componeren in havensteden. Ontstaan in Rotterdam, Kopenhagen en de stad waar de jazz en zijn piano taal verscheen voor de eerste keer, New Orleans. Het multiculturele karakter van die steden is de belangrijkste inspiratiebron, niet door directe culturele fusion, maar door het gebruik van een abstractie van het proces waarin deze elementen samenkomen. Verder in Rotterdam, een echte multiculturele smeltkroes, waar de muziek van de 6-koppige band Greyheads ontstond. De muziek raakt het dagelijkse leven van deze drukke stad. Ze benaderen jazz met live elektronica, drum ’n bass, jazz, hiphop en pop invloeden die samensmelten in een opwindende, groovy en levendige toon. Uit de drukte in de NAFT (BE), een explosieve, innovatieve mix van live house, techno en dance beats. Verfrissende house-gebaseerde muziek is de toet van de avond met KAUW, allemaal live uitgevoerd. In een wereld waar dansvloeren worden geregeerd door DJ’s, is KAUW op zoek naar een verfrissend, dansbaar geluid, allemaal live uitgevoerd.

Glas Museum (BE) opent de zaterdag met een combinatie van moderne jazz en elektronische vibes. Gevolgd door de prikkelende composities van het Half Easy Trio Een van de krachtigste vaardigheden die ze bezitten, is om contrasten te creëren, in welke zin dan ook. Van het contrast naar ultieme poging om de werelden van jazz, alternatieve popmuziek, clubmuziek en improvisatie met elkaar samen te laten komen brengt Fast D de avond naar de nacht. De Valvetronic Brassband grijpt de nacht met geïnspireerd door dance en hiphop. De jazz achtergrond van de meeste leden in de band zorgt voor zeer muzikale en spetterende solo’s. De improviserende muzikanten van The Incredible Stacks sluiten Baby Otis puntig af. Muziek zonder opsmuk, alleen het samenspel van een percussieve gitaar, een scheurend orgel, stampende bas en stotterende, beukende drums.

Baby Otis wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van Meneer Otis en BreBl. Gesteund door de Provincie Gelderland.