nieuws
I Compani | Album  "Fellini 100  I Compani 35" 1

Zo 14 apr '24

I Compani | Album "Fellini 100 I Compani 35"

Op dit nieuwe album is een samenvatting te horen van 2 concerten die de groep speelde met een grote bezetting in LUX Nijmegen. Op 19 januari 2020 werd de 100e geboortedag van Federico Fellini en de 35e vejaardag van de groep gevierd. In een uitverkochte LUX genoot et publiek van de mix van muziek, film, dans en performance. Er zijn verschillende deel- bezettingen te horen variërend van 3 tot 18 musici en op de lessenaars stonden composities van o.a. Nino Rota, Giuseppe Verdi, Misha Mengelberg, Guus Janssen en Bo vd Graaf. Deze CD zit in een luxe hoes, ontworpen door Kees Moerbeek.

Aili Deiwiks & Friedmar Hitzer – viool; Saskia Meij – altviool; Paul Vlieks – trompet; Arjen Reeser – trombone; Bo van de Graaf – soprano, alto, tenor sax; Frank Nielander – tenor sax; Inga Rothammel – bariton sax; Gert Wantenaar – accordeon; Leo Bouwmeester, Guus Janssen & Kees Molhoek – piano & keyboard; Arjen Gorter & Carel van Rijn bas; Rob Verdurmen & Thomas Jaspers drums. Peter Freijsen & Serena Jansen – vocals.