nieuws
Sophie Blussé nieuwe zakelijk leider bij International Music Meeting Festival 1

Ma 22 jul '24

Sophie Blussé nieuwe zakelijk leider bij International Music Meeting Festival

Vanaf 1 september gaat Sophie Blussé aan de slag bij het International Music Meeting Festival als zakelijk leider. Zij volgt Sanne Grijsen op en vormt samen met artistiek leider Maite Hontelé de directie van het festival.

De Rotterdamse Sophie Blussé (1973), van oorsprong musicoloog, werkt al geruime tijd in het Nederlandse jazzcircuit. Ze werkte onder meer voor Challenge Records en Muziekcentrum Nederland, en ze was een periode actief als boeker voor jazzartiesten en als projectmanager. Onder andere Codarts Rotterdam en Dutch Performing Arts behoorden tot haar opdrachtgevers, evenals Scapino Ballet Rotterdam waarvoor ze enkele jaren actief was als fondsenwerver. Sinds 2017 is Sophie directeur van Jazz International Rotterdam, een talent- en projectontwikkelaar in Rotterdam. Met Nijmegen bouwde zij de afgelopen jaren een band op door de nauwe samenwerking tussen Festival Jazz International Rotterdam en Festival Jazz International Nijmegen. Sophie zal haar werkzaamheden als zakelijk leider van het International Music Meeting Festival combineren met haar werk in Rotterdam.

‘Music Meeting Festival in Nijmegen is voor mij hét festival in Nederland waar avontuur in jazz en andere muziekgenres er in volle glorie mag zijn. Spannende muziekstijlen en ongekende crossovers worden niet weggestopt in de randen van het festival, maar ze vormen juist de ruggengraat. En dát in een geweldige festivalsetting, buiten in een park, weer of geen weer. En voor 2021: met of zonder 1,5m afstand. Ik verheug me er enorm op om samen met Maite en met het team dat podium volgend jaar weer te creëren en verder te bouwen aan nóg meer nieuwe ontmoetingen, met muzikanten en met publiek.’

Het team van het International Music Meeting Festival gaat vanaf september aan de slag met de voorbereidingen van de komende festivaleditie (22 – 24 mei 2021). De organisatie betrekt het gloednieuwe Festivalhuis in Nijmegen, waar ook festivals Wintertuin, Go Short en InScience kantoor houden.

Bron: www.musicmeeting.nl