nieuws
Festival Jazz International Nijmegen 2020 4

Di 25 jun '24

Festival Jazz International Nijmegen 2020

Festival Jazz International Nijmegen viert haar vijfde verjaardag op 29, 30 en 31 oktober en 1 november 2020! Uit de huidige omstandigheden is een samenwerking geboren tussen zowel de Jazz International Rotterdam en Nijmegen en International Music Meeting Festival. Ze presenteren samen een line-up bomvol nog meer muzikale vondsten uit binnen- en buitenland.

Op donderdag bijten Ze het spits af met het Berlijnse improvduo Witch ‘n’ Monk, dat voor de gelegenheid de bekende componist en violist Oene van Geel uitnodigt om te soleren. Vrijdag breekt de rebelse jonge saxofoniste Alba Gil Aceytuno, die dit jaar The Pack Project leidt, de tent af in De Lindenberg, en zaterdag brengen Ramón Valle en Reinier Baas in duo-bezetting een intiem concert in de Stadsschouwburg. FJIN sluit haar jubileumeditie op zondag af met een uitgebreid programma op verschillende locaties in de stad met onder meer een ontmoeting tussen Randal Corsen & The New Rotterdam Jazz Orchestra. Natuurlijk is er eind oktober door heel Nijmegen nog veel meer moois te ontdekken. Wees erbij!

Over de deelnemende podia Brebl, Doornroosje, LUX en Stadsschouwburg Nijmegen ontdek je;

Donderdag 29 oktober: Witch ‘n’ Monk & Oene van Geel | Jo Goes Hunting XL

Vrijdag 30 oktober: Tolyqyn | Alba Gil Aceytuno – The Pack Project | Adédèjì Septet

Zaterdag 31 oktober: Han Bennink & Joris Roelofs | Ramón Valle & Reinier Baas | Tini Thomsen MaxSax

Zondag 1 november: Witch ‘n’ Monk | film: El Abrazo De La Serpiente | Ingen Navn Trio | Elisabeth Coudoux | Pablo Giw & Rebekka Salomea | Tijn Wybenga & AM.OK | Enkuentro: Randal Corsen & New Rotterdam Jazz Orchestra