nieuws
Festival Jazz International Nijmegen afgelast 1

Ma 22 jul '24

Festival Jazz International Nijmegen afgelast

Festival Jazz International Rotterdam en Festival Jazz International Nijmegen afgelast

Vanwege de recente Covid19-maatregelen die op 13 oktober bekend zijn gemaakt, zien de organisaties van de zusterfestivals Festival Jazz International Rotterdam en Festival Jazz International Nijmegen zich genoodzaakt om hun evenementen eind oktober af te gelasten. Beide organisaties, en programmapartner International Music Meeting Festival, betreuren dit enorm.

“Het is een flinke domper, in eerste instantie voor al die muzikanten met hun geweldige projecten. Maar ook voor alle mensen die achter de schermen zo hard gewerkt hebben de afgelopen maanden. We hadden het publiek juist in deze tijd graag willen verblijden met ons vierdaagse coronaproof programma vol prachtige muziek. Maar gezien de aangescherpte maatregelen en de ontwikkelingen rondom het virus is dit niet meer haalbaar.” aldus festivaldirecteuren Michèle Bouwmans (Nijmegen) en Sophie Blussé (Rotterdam).

Festival Jazz International Rotterdam en Festival Jazz International Nijmegen zouden plaatsvinden van 29 oktober tot en met 1 november, met een programma vol jong talent, bijzondere projecten en nieuwe samenwerkingen. Zo zou een aantal bands dat op het programma stond van het eerder dit jaar afgelaste International Music Meeting Festival, alsnog optreden op één of beide jazzfestivals. Een nieuwe samenwerking omtrent talentontwikkeling en –uitwisseling zou plaatsvinden met het Keulse jazzpodium Stadtgarten.

Publiek dat al een kaartje heeft gekocht wordt zo snel mogelijk geïnformeerd.

De festivals houden hoop voor de toekomst en beraden zich op manieren om – zodra de situatie het weer toelaat – weer programma te presenteren, makers een podium te bieden en dit alles in een veilige live setting aan te bieden aan het publiek. Meer informatie over de festivals: www.fjir.nl & www.fjin.nl.