nieuws
Baby Otis 2021 4

Za 18 mei '24

Baby Otis 2021

In verband met de verlenging van de maatregelen rondom COVID-19 is Baby Otis 2021 verplaatst (van woensdag 3 – 7 februari 2021) naar woensdag 31 maart – zondag 4 april 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig, tickethouders worden per mail op de hoogte gesteld.

‘An extra long weekend of fresh Jazz & electronic sounds!’

Jaarlijks presenteert Baby Otis in de donkere dagen aan het begin van het jaar een spannende line up van verse Jazz en elektronische geluiden uit de Benelux. In navolging van de maatregelen rondom COVID-19 vindt Baby Otis dit jaar niet plaats in 2 avonden, maar verspreid over 5 dagen.

Woensdag 31 maart | FREE (NL) Joost Lijbaart ft. Kika Sprangers x Wolfert Brederode

Free, is het eerste solo album van slagwerker, percussionist en improvisator Joost Lijbaart en de vervulling van een lang gekoesterde wens: een volledig solo album waarbij Lijbaart naast de drums alle andere instrumenten ook zelf speelt. Op het album is naast de drums veel gestemde percussie zoals glockenspiel, buisklokken en vibrafoon te horen, maar ook meer Afrikaanse en Aziatische percussie zoals odaiko drums, anklung en balafon. De muziek is voor een solo slagwerk album opvallend toegankelijk en melodieus. Lijbaart gaat op dit uiterst persoonlijke album de dialoog met zichzelf aan. Free is een reis naar ‘binnen’. Daarbinnen is Lijbaart zijn inspiratie uit alle werelddelen en muzikale invloeden nooit ver weg ,maar ‘Free’ is een diepere reis. Een reis die ook gaat over alleen zijn, over reflectie, mannelijkheid, ontwikkeling en het terugvinden van Lijbaart zijn eigen zelf in een turbulente tijd.

Donderdag 1 april | SIMIO (NL)

SIMIO’s leden zijn jong, maar spelen nu al met volwassenheid. De muziek die zij maken kan worden omschreven als filmisch en creëert een fijne sfeer. Het kan worden geïnterpreteerd als zowel simpel en complex. Pianist Sergio Abdoelrahman en drummer Tim van Emmerloot ontmoette elkaar in 2017.

Niet lang daarna begonnen zij samen muziek te maken: zij startte hun band SIMIO. Voor hen betekent muziek vrijheid, onderzoek en het overbrengen van onverklaarbare emoties die woorden niet kunnen. Ze zijn daarom zichzelf met een gedeelde visie: Muziek is kunst. Passie, creativiteit en persoonlijke gebeurtenissen komen samen in een pure, vrije vorm die hun onderscheidend: Luisteraars worden getrokken in het verhaal van SIMIO. Bij het Prinses Christina Concours 2019 won SIMIO de eerste prijs (categorie 2), tevens ontvingen zij de publieksprijs én de persprijs.

Vrijdag 2 april | Adriaan de Roover (BE)

Adriaan de Roover (fka Oaktree) brengt zwaarmoedige, tastbare en betoverende elektronische muziek. Adriaan heeft zojuist zijn eerste album in 2019 uitgebracht, doch hij zijn eigen beheer heeft. Korrelige soundscapes vloeien soepel samen met kabbelende breakbeats. Dystopische ritmes verdwijnen in horizontale ruis. Een oude processie in het donker, alleen geleid op de tast. Een muzikale reis voor fans van Fennesz, Daniel Lanois, Nicolas Jaar & Four Tet.

Zaterdag 3 april | KLEIN (LU)

In dit nieuwe project werkt Jerome Klein aan een scala aan contrasten in een minimalistische setting, die uitglijdt in een mistige sfeer van melancholie en donkere tinten. In deze bijna zuivere setting verrast zijn muziek met luide splinters van licht, explosie van energie en zelfs hectische extasy wanneer de muzikanten hun passie het over laten nemen. Hoewel hij veel hints heeft gegeven, zal Jerome Klein de verrassing voor zijn live optreden behouden.

Zondag 4 april | Steiger (BE)

Als And Above All (2017) en Give Space (2018) iets aantonen, dan wel dat Steiger niet zomaar een band is, maar ook een voortdurend work-in-progress. Gilles Vandecaveye-Pinoy (toetsen), Kobe Boon (bas) en Simon Raman (drums) zoeken gretig de grenzen van de jazz op en duiken enthousiast in andere werelden (hedendaagse muziek, elektronica, pop, vrije improvisatie,…), maar blijven in essentie ook trouw aan het progressieve basisprincipe van het genre; dat van de flexibele transformatie. Op zijn nieuwe EP Brick Smoke Basement, die op zijn beurt de aanzet zal vormen voor het derde album (voorjaar 2021?), zet het trio de deuren nog verder open voor vernieuwing en experiment. Daarmee wordt verder gebouwd op Give Space, maar ook onbekend terrein verkend.

Woensdag tot en met zaterdag: Open 18:30 / 20:30 | Aanvang 19:00 / 21:00
Zondag: Open 14:30 / 16:30 | Aanvang 15:00 / 17:00
Locatie: Brebl Nijmegen
Schade: 17,50 / 19,50 of doneer middels een no-show-ticket
Tickets & Info: www.babyotis.nl