nieuws
Start makerstraject Richie Reichgelt tijdens Otis x Brebl 1

Za 18 mei '24

Start makerstraject Richie Reichgelt tijdens Otis x Brebl

(12-07-2021) De hele maand juli presenteren Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis samen Otis x Brebl 2021 als Covid-19 alternatief op jazz-, funk- en soulfestival Otis Park. Buiten de hernieuwde ontmoeting tussen muzikanten en publiek, gaat de samenwerking ook verdiepend verder voor professionele lokale muzikanten via jamsessies, en de start van twee maaktrajecten voor bassist Teun Creemers en gitarist Richie Reichgelt.

Vanuit Meneer Otis gaat Stichting Otis Talent beide muzikanten ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe composities. In juli start hun schrijfproces uitkijkend over de Waal, toewerkend naar een presentatie in december bij Podium JIN in Brebl. In dit traject sluit fotograaf Robin Wagenaar aan voor een uitgebreide fotodocumentatie. Tegelijkertijd met de presentaties van de nieuwe composities is haar expositie in december te zien. Ondertussen blijf je op de hoogte van het maaktraject via videoverslagen op Jazzstad Nijmegen gemaakt door Podium 8 en Jasper Nijs Filmt.

Deze week start Richie Reichgelt met zijn schrijfsessies in Brebl. Jazzstad Nijmegen sprak hem over zijn plannen:

Richie Reichgelt (1989, Nijmegen) is een graag gehoorde jazzgitarist en muzikale duizendpoot. Hij speelt op podia over de hele wereld, van festivals tot concertzalen, in uiteenlopende bezettingen. Tijdens en na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer veelzijdige gitarist. Met verschillende genres in zijn vingers, van jazz tot pop tot aan Braziliaanse muziek, kan hij zijn virtuositeit kwijt bij tientallen artiesten en bands. Tijdens Otis x Brebl speelt hij elke woensdag tijdens zijn Jazz Republic Sessions met bijzondere gasten zoals Philip Lassiter, Tineke Postma, Anton Goudsmit en Peter Beets.

Reichgelt haalt inspiratie uit al deze verschillende projecten en uit verschillende culturen. Hij bundelde zijn verzamelde invloeden in zijn debuutalbum ‘Groovy Elephant’ (2018). Met jazz als rode draad knipoogt hij smaakvol naar funk, soul en dance. Subtiel groovende jazz met een eigenzinnig smaakje. Op zijn CD staan zijn natuurlijke sound en ritme gevoel centraal wat zorgt voor een frisse mix tussen eigentijdse, dansbare muziek en geraffineerde, tijdloze jazz.

In 2021 beoogt Richie Reichgelt zijn vervolg album op te nemen waarin hij voortborduurt op een lijn van eigenzinnige en dansbare jazz, ritmisch gevoed vanuit zijn voorliefde voor pop, jazz en Braziliaanse invloeden.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen en de samenwerkende partners van het Jazzkader Nijmegen.