nieuws
Foto-expositie 20 jaar Podium JIN in Bibliotheek De Mariënburg 2

Za 25 mei '24

Foto-expositie 20 jaar Podium JIN in Bibliotheek De Mariënburg

(31-8-2021) Stichting JIN bestaat 20 jaar. De aftrap van dit lustrum vormt een foto-expositie van een selectie van concertfoto’s van Podium JIN uit de afgelopen jaren. Na het verdwijnen van het gerenommeerd jazzpodium O42, is door een aantal jazzliefhebbers Stichting JIN (Jazz & Impro Nijmegen) opgericht. JIN is van meet af aan een vaste waarde voor het jazzpubliek van Nijmegen en de regio.

Door het organiseren van concerten, festivals, masterclasses en workshops, gemiddeld meer dan 20 per jaar, bedient Podium JIN een groeiend publiek op verschillende locaties in de stad. Begonnen in 2001 in The Shuffle, werd in 2007 een overstap gemaakt naar De Lindenberg, gevolgd door Lux en de laatste jaren waren Brebl en de Thiemeloods de vaste basis.

Podium JIN programmeert voor een breed publiek maar ook niche muziek, traditionele naast experimentele jazz, voor oud én jong in alle variaties, van dansbaar tot filmisch.

Inmiddels is Podium JIN een begrip in de Nederlandse jazzscene vanwege de eigenwijze programmering die open staat voor jazz in al zijn facetten en bij het publiek geroemd vanwege het intieme karakter van de concerten en het persoonlijke contact tussen musici en publiek. Op het podium speelt de nationale top maar ook aanstormend jong talent krijgt de ruimte. Van lokale jazzhelden en – musici tot grote, soms internationale, namen.

De foto-expositie is een goede weergave van deze brede scope aan concerten. Fotograaf Emil Roes legde de sterke focus van de musici tijdens de optredens op een bijzondere manier vast. De expositie is de gehele maand september in de bibliotheek De Mariënburg gedurende de openingstijden te bekijken.