nieuws
Teun Creemers MakersUpdate #2 2

Ma 22 jul '24

Teun Creemers MakersUpdate #2

(10-12-2021) Vanuit Meneer Otis / Stichting Otis Talent worden in 2021 muzikanten Richie Reichgelt en Teun Creemers ondersteund bij de ontwikkeling van nieuwe composities. In juli startte voor hun allebei een schrijfproces uitkijkend over de Waal. Jazzstad Nijmegen ging bij Teun Creemers op bezoek in Galloway Studio tijdens een opnamesessie met Antoine Duijkers voor een update!

Teun Creemers (1991, Nijmegen) is een basgitarist afkomstig uit Nijmegen en woonachtig in Arnhem waar hij studeerde aan het ArtEZ conservatorium. Hij leunt niet te veel naar één muziekstijl, maar meerdere zoals jazz, impro, wereld, funk, blues en pop.

Naast het maken en schrijven van muziek heeft Creemers ook veel ervaring opgedaan in het leiden en managen van diverse bands. Hij is de initiatiefnemer geweest van “De Raad van Toezicht”, “Life of Matheo” en “SPUNK!” en fungeert als de belangrijkste componist voor al deze bands. Composities van Creemers kunnen variëren van kleine ontroerende trio-composities met ruimte voor improvisatie tot dreunende doordachte grote ensemble-arrangementen.

In 2021 werkt Teun Creemers aan nieuwe composities om aansluitend een album op te nemen. Hierin evalueert hij de positie van zijn instrument, de basgitaar, binnen de composities en geeft het een leidende positie. Deze composities als wel de (her)verkenning van de basgitaar zullen sterk beïnvloed zijn door zijn ervaring met Afrikaanse muziek.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen en de samenwerkende partners van het Jazzkader Nijmegen.